KFUM-Spejderne i Søborgs hjemmeside er flyttet til http://soborgspejd.gruppesite.dk.

Forside > Gruppen > Genbrugslopperne

Genbrugslopperne

Hvad er Genbrugslopperne?

Det er en forening, som Søborg Gruppe er medlem af, sammen med 13 andre frivillige foreninger i Gladsaxe Kommune. Du kan læse mere om foreningen på www.genbrugslopperne.dk

Hvad laver Genbrugslopperne?

De afholder loppemarkeder på Grønnegården, Transformer vej 3 i Herlev, hver lørdag kl. 10 - 13. Effekterne til salg, samles ind fra hallen på Gladsaxe Kommunes genbrugsstation, Turbinevej 10 i Herlev.

Hvad er Søborg Gruppe forpligtet til, som medlem?

Når Søborg Gruppe har sagt ja til at stå for et loppemarked, så skal vi tømme hallen på genbrugsstationen fra søndag til fredag i ugen op til den lørdag, hvor vi står for salget. Vi bestemmer selv, hvornår vi vil tømme og hvor tit. Fredag aften kl. 18 skal vi bare have efterladt en tom og fejet hal, på genbrugsstationen. Det betyder også, at vi skal tømme så tit, at hallen ikke bliver helt fyldt, så kommunens borgere ikke kan stille noget derind.

Søborg Gruppe tømmer normalt således:

Hvor mange loppemarkeder skal vi tage?

Søborg Gruppe skal er forpligtet til at tage mindst to loppemarkeder og de tømninger der følger med til dette. Til gengæld, så får Søborg Gruppe alle de penge, der tjenes på disse loppemarkeder til hjælp for alt det arbejde vi laver i vores Gruppe.

Hvad skal vi på et loppemarked?

På salgsdagen mødes vi kl. 8:30, hvor vi skal have pakket alt det ud, der er kommet i løbet af ugen, og som vi ikke har nået at pakke ud. Nogle ting skal stilles udenfor, så de præsenterer sig bedre. Kl. 9:00 er der morgenmad, hvor vi fordeler boderne imellem os, og får veste på, samt byttepenge til alle afdelinger, og alle bliver briefet om dagens opgaver.

Er du helt ny, og kender du ikke til salget, så er der nogle erfarne, der tager dig med rundt og fortæller, hvad der skal ske.

Salget åbner kl. 10:00, hvor gæsterne kommer løbende ind, og den første time til halvanden er der virkelig tryk på. Herefter stilner det af og kl. 13:00 lukker vi for salget.

Afdelingerne skal ryddes op, så der ser pænt ud til de næste, der kommer. Alle de ting, der har stået udenfor og ikke er blevet solgt, skal pakkes ind i hallen igen. Hver afdeling aflevere de penge de har tjent til de ansvarlig, som så tæller alt sammen, og kan fortælle, hvad der er tjent til arbejdet i gruppen.

Pligtarbejde i Genbrugslopperne

Som medlem af Genbrugslopperne, har vi nogle pligtopgaver i løbet af året, hvor vi skal stille folk. Det gælder alle foreningerne i Genbrugslopperne.

I juni måned lukker Genbrugslopperne ned for sommerferien, frem til midt i august. Genbrugslopperne har dog en kontrakt med Gladsaxe Kommune, der gøre, at vi stadig skal tømme ude på Genbrugsstationen. Derfor skal vi deles om nogle opgaver, som vi vælger lige inden sommerferien.

Der bliver sat datoer på, hvornår der skal tømmes, og dem kan vi som forening vælge. Der sættes også fast, hvad vi som forening skal levere, ud fra de antal uger vi har valgt at sælge på i løbet af året. Som oftest får vi en tømning eller to, og en afdeling vi skal stå for at holde i orden i løbet af sommeren. Ofte bruger foreningerne sommeren til at gå afdelingerne igennem, så der bliver ryddet godt op og smidt ud.

Det samme gælder juletiden, hvor Genbrugslopperne lukker i starten af december og åbner igen i starten af januar. Her skal afdelingerne ikke ryddes så meget i bund, men der skal være plads til alle de varer, der kommer ind i løbet af julen. Vi skal også tømme hallen på genbrugspladsen, oftest en eller to gange.

Sidste salgsdag før jul og sommerferie, samt første salgsdag i august og januar er fælles for alle foreningerne. Her skal vi stille to til fire personer på salgsdagen. Disse salgsdage går pengene i Genbrugsloppernes kasse, så der hele tiden er penge til at sikre, at foreningens tre trailere er i tip-top stand. Bliver kassebeholdningen for stor, uddeles pengene til medlemsforeningerne, så her kommer der næsten altid ekstra penge ind.

Derudover kan der være uger, som ingen foreningerne har taget. Vi er forpligtet til at sælge på disse uger også, og derfor kan der blive udskrevet ”tvangsarbejde” på disse uger. Når det sker, så gælder det, at vi får en opgave, og skal stille tre til fem personer til at tømme eller at sælge.

Hvem får gavn af alle penge?

Dem, der kommer og hjælper, er med til at hjælpe gruppen til at kunne købe nyt materiel, skabe fede oplevelser i udlandet for spejderne, og holde prisen nede på ture og lejre mv.

Hvad kan jeg gøre?

Du kan melde dig og hjælpe med loppemarkederne. Jo flere vi er til at tømme, jo hurtigere får vi opgaven løst, og det er utroligt meget sjovere, når vi er mange. Du kan også være med til at sælge. Erfaringen viser, at jo flere vi er til at sælge, jo flere penge tjener vi. Når du er med møder du andre forældre og ledere fra hele gruppen, og I får mulighed for at tale sammen, hygge sammen og arbejde sammen på en sjov måde, som gavner gruppen.

Følg med på Gruppens Facebook-side, hvor ugerne bliver lagt ud som begivenheder. Det er også her du kan tilmelde dig.

Har du spørgsmål til ovenstående, så skriv til