Forside > Gruppen > Loppemarked

Loppemarkeder

Når Søborg Gruppe holder loppemarked, er der flere muligheder for deltagelse, end bare at sælge sjove gamle ting.

Når gruppen har loppemarked foregår det altid om lørdagen på Klausdalsbrovej 195, fra 10.00- 13.00. Vi mødes dog som regel kl. 9.00 for lige at have mulighed for at gøre klar til salget, og i den anden ende skal der bruges lidt tid på oprydning, så vi slutter omkring kl. 14.00.

Vi mødes også i ugen op til loppemarkedet, som regel søndag fra 15.00 - ca. 18.00, onsdag fra 16.00 - ca. 18.00 og fredag fra 16.00 - ca.18.00. Disse dage mødes vi på Genbrugspladsen på Dynamovej i Herlev. Her er der en bygning til effekter til "direkte genbrug", og her har alle borgere mulighed for at stille aflagte effekter ind, hvis de mener, det stadig kan bruges og ikke bør smides helt ud. Det kan være alt fra store møbler til køkkengrej og bøger, og alt hvad der stilles ind i denne bygning går til loppemarkedet på Klausdalsbrovej.

Det er vores opgave at finde de effekter vi mener vi kan sælge, og som vi vil pakke og tage med til Klausdalsbrovej. Alt det, der ikke skal tages med til loppemarkedet, bliver smidt ud. Alle de ting vi vælger at tage med pakkes på trailere, samt i de biler, hvor der er plads.

Genbrugspladsen lukker kl. 18.00, og vi skal være ude senest på dette tidspunkt. Dette betyder også, at hvis der er meget at køre til Klausdalsbrovej, og sidste læs først køres kl. 18.00, bliver sluttidspunktet, inden vi får læsset af, også lidt senere.

Denne ordning deles imellem flere foreninger, som skiftes til at tømme på genbrugspladsen og afholde loppemarkedet. De penge, der bliver tjent på et loppemarked, går til den forening, der afholder loppemarkedet. I Søborg Gruppe bliver pengene brugt til tilskud til de fleste af de ture vi tager på, så deltagerbetalingen bliver mindre. Vi køber materialer eller redskaber, som vi synes er en lidt ekstra luksus, og den enkelte spejder optjener grønne penge ved at deltage i tømmedagene og i selve loppemarkedet. Man optjener et fast beløb for hver dag man deltager, hvor selve loppemarkedet dog giver flest grønne penge. De grønne penge kan bruges som en del af egenbetalingen på ture

Når Søborg Gruppe holder loppemarked, kan vi godt lide at gøre det lidt hyggeligt, både for os selv og for kunderne. Vi laver derfor en lille café, hvor det er muligt at købe kaffe, te, saftevand og hjemmebagt kage. Det er derfor altid rart, hvis der er nogen, der tager kage med.

Loppemarkederne er selvfølgelig en måde for os at tjene penge på, men også en sjov aktivitet for spejderne, og ikke mindst for deres forældre. Vi ser selvfølgelig gerne, at alle de forældre, der har lyst til at give en hånd, kommer og hygger sammen med os, og får nogle sjove timer ud af det. Vi vil helst have, at bævere og ulve ikke skal komme alene, da de ikke altid er helt så effektive, og derfor skal have en forælder med, hvis de skal tjene grønne penge.

Derudover er det en god måde for vores unger at lære, at ting stadig kan have en værdi, selvom de er gamle og brugte, og samtidig lærer de noget om, hvordan og hvorfor man sortere sit affald. Og så er det sjovt at stå at prutte om priserne - for det gør vi jo, selvom det har været noget vi lige skulle lære…

Så kom og vær med når vi holder loppemarked næste gang. Har du spørgsmål angående loppemarked er du velkommen til at ringe eller skrive til Anett på 28 70 24 16 eller